Alcalde L’Alcudia

 

De nou l’Alcúdia està apunt de convertir-se en el punt d’atenció dels aficionats al futbol de tot el planeta. Les instal·lacions de la ciutat esportiva Els Arcs acolliran la 33a edició del torneig de futbol juvenil més important del món.

Enguany la principal novetat és el canvi de dates, ja que el COTIF començarà el 24 de juliol i finalitzarà el 4 d’agost. Durant molts anys els partits s’han jugat en la segona quinzena d’agost però, el fet que els jugadors joves més importants participen al torneig i que les lligues més destacades comencen a l’agost ha dut a l’organització a ajustar el calendari.

Però, això no disminuirà l’atractiu del COTIF 2016, ja que 10 seleccions nacionals competiran pel trofeu. Tindrem a l’Alcúdia destacats representants del futbol de l’altra banda de l’Atlàntic, amb els equips de Veneçuela i d’Argentina des del sud del continent americà, Mèxic i Costa Rica de la zona del Carib i la selecció dels Estats Units com a representant del futbol nord-americà, cada vegada més important tant des del punt de vista esportiu com en audiències televisives.

Mauritània i Marroc des de l’Àfrica i Bahrain i Qatar des d’Àsia representen també països on la passió futbolística es viu amb moltíssima intensitat. Són quatre combinats candidats, sense cap dubte, a donar la campanada en el torneig.

I, per últim, el quadre de participants el tanca, un any més la selecció espanyola. Un equip potent i sobradament qualificat per a fer front a rivals d´un altíssim nivell futbolístic.

No cal lloar ací el potencial d’aquest COTIF. Sols amb el quadre de participants s’observa clarament el seu nivell. Per tant només em queda dir que l’Alcúdia està preparada per rebre el millor futbol del món. Benvinguts al nostre poble i gaudiu de l’espectacle!

Andreu Salom Porta

Alcalde de l’Alcúdia