Presidente COTIF

 

AMICS, 35 ANYS DE COTIF!…

Quan es troba a les portes de complir 35 anys de vida, el COTIF fa balanç d’una part de la seua longeva història.

Si fem un cop d’ull als campionats que es disputen per tot el món en la seua categoria, és bastant difícil trobar-ne algun que persistisca en el temps tants anys seguits com el Torneig que des de 1984 va decidir organitzar un grup d’alcudians enamorats del futbol de base.

Però, la solera d’un Torneig no la marca només el temps en què es disputa, sinó la qualitat dels equips participants en l’esdeveniment esportiu i, en aquest aspecte, podem dir que el COTIF s’ha doctorat cum laude perquè han estat molts els jugadors que han passat pel “camp dels Arcs” i que després han triomfat en els seus respectius equips o seleccions. Jugadors que en molts casos s’han convertit en veritables estrelles del futbol.

Quanta satisfacció acumulada! Quantes emocions viscudes! Quants moments de preocupació que hem passat! I després, una altra vegada a començar, any rere any fins arribar-ne a 35.

Hem passat per tants alts i baixos, hem viscut tants canvis que ara fas la vista arrere i quasi no t’ho creus. Recorde els dies que érem xicons i amb un grup de joves jugadors i un grapat d’aficionats ens n’anàrem a França a terres de Toni Real i allí sembràvem la terra d’il·lusions per fer un Torneig a l’Alcúdia que ens donara ganes de viure el futbol.

Aquell viatge ens va omplir d’il·lusió i ganes de fer alguna cosa gran pel futbol. Allí començàrem un grapat d’aficionats al futbol a moure la llebra i després de pensar-ho molt obrírem les portes al que avui és el COTIF de l’Alcúdia.

Van tindre un primer president que fou Emili Martínez Ferri, metge del poble, que juntament a un grapat d’hòmens, juntament a un Ajuntament que recolzà el projecte i a tot un poble que es volcà sencer, davant la iniciativa, li donaren cos i vida al COTIF de l’Alcúdia.

Després vingueren altres temps, agafà la presidència el tio Rafel, Rafael Guerrero, que fou president durant dèsset anys. Foren els temps de les lliteres de l’exèrcit ubicades al col·legi Heretats, temps de tindre els joves jugadors com Raúl, Mendieta, Albelda, Rufete, Iván de la Peña, Guti, Sevchenko, Cafú, Marcelinho, Marcelo Salas, Dani Alves i d’altres molts passejant-se pel poble en aquells dies d’estiu. Dies de grans esforços i que al final sempre ens trobàvem reconfortats per eixa setmana de Torneig que tot el poble i ara també la comarca venia a disfrutar de l’esdeveniment.

Anaren passant els anys i ja ens vingué l’era més moderna del Torneig, Emili i el tio Rafel ja ens havien deixat i ara agafava el testimoni de la presidència Eliseu Gómez, abans havia estat Coordinador General, regidor d’Esport i entrenador d’eixe gran equip que triomfà a Bollene-França, ell i eixe grup de joves foren els encarregats de dur el Torneig fins avui, a l’era moderna dels hotels, de la televisió i de les xarxes socials que han catapultat aquest esdeveniment esportiu més enllà de les nostres fronteres al llarg de tot el món.

Parlar avui del COTIF no és qualsevol cosa, no, parlar del COTIF avui és parlar d’innovació al futbol, d’investigació a les noves tecnologies, d’implantació de les noves regles, en una paraula: «futbol en estat pur».

Enguany, en aquest 35 aniversari no podíem deixar d’avançar amb als canvis estructurals, hem fet una presentació oberta a tot el món al Palau de la Diputació a la ciutat de València i a més, ens corvertirem per uns dies en “la capital del VAR” com a prova pilot del videoarbitratge ací a Espanya.

El grup dels 20 àrbitres professionals de la Primera Divisió espanyola seran els encarregats de dirigir amb els seus assistents tots els partits del COTIF del 35 Aniversari, tant els de Sub-20 com els del Femení, després s’implantarà el VAR a la potent lliga espanyola de la Primera Divisió.

Una prova més de tot el que significa la paraula COTIF per al món del futbol!

Eliseu Gómez Tormos

President del COTIF